Доступність посилання

ТОП новини

Дунайське пароплавство страйкує через зарплатні борги (ВІДЕО)


Дунайське пароплавство страйкує
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Представники профспілок і громадських організацій пікетують Міністерство інфраструктури з вимогою виплатити зарплату працівникам Дунайського пароплавства, які не отримували грошей більше ніж півроку.

Робітники пароплавства в місті Ізмаїл оголосили «італійський страйк». Вони прийшли на робочі місця, але відмовляються розпочати роботу, доки не будуть виконані вимоги закону: надання спецодягу і засобів захисту, а також виплата зарплатних боргів. Представники профспілки кажуть, що керівники підприємства погрожують страйкарям, а декого вже звільнили.

«Працівникам Дунайського пароплавства не платять 7 місяців. Хоча навіть місячна затримка є кримінальним злочином. Окрім того, робітники не отримують спецодягу та гарячої води, на підприємстві не дотримується техніка безпеки», – заявив Радіо Свобода юрист профспілки «Захист праці» Володимир Симонь.

Юрист припускає, що невиплата зарплати судноремонтникам може призвести до колапсу водного транспорту.

Зрештою, до учасників мітингу вийшов представник міністерства і пообіцяв вислухати їхні вимоги. Частина активістів нині беруть участь у переговорах всередині міністерства.
XS
SM
MD
LG