Доступність посилання

ТОП новини

Лише два каштани на Хрещатику виявилися сорту «Бріотті» – Мазурчак


Олександр Мазурчак
Олександр Мазурчак
Київська влада вирішила звернутися до прокуратури із проханням розслідувати факт підміни саджанців каштанів, висаджених на Хрещатику. Про це повідомив радник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мазурчак.

За його словами, відповідно до результатів експертизи, із 289 висаджених цієї весни у Києві каштанів лише два виявились сорту «Бріотті».

«Питання в тому, де могла бути така підміна. Чи то з італійської сторони була завезена така партія, чи підміна була зроблена вже у нас, в Україні. Зараз розслідуванням займається прокуратура. Справа на контролі голови КМДА», – повідомив Мазурчак.

Радник Попова наголосив, що через цей інцидент планується звільнити керівника Шевченківського управління «Київзеленбуду».

Мазурчак наголосив, що КМДА має три версії подій: в української фірми була змова з італійцями на поставку не тих дерев; підміна була зроблена вже в Україні; і третя версія – політичні мотиви для дискредитації Попова.

Він також додав, що каштани сорту «Бріотті» коштують на третину дорожче, ніж звичайні білі каштани: один саджанець «Бріотті» – 430 євро, один саджанець білого каштану – 300 євро.

Проте, як заявив Мазурчак, економічних втрат від цієї афери місто не зазнало, оскільки було заплачено поки що половину суми від зазначеної у договорі. Загальна сума становить 980 тисяч гривень.

Цього місяця екологи заявили, що на Хрещатику замість заявлених каштанів «Бріотті», стійких до шкідника, у квітні висадили звичайні кінські каштани білого кольору.
XS
SM
MD
LG