Доступність посилання

ТОП новини

Активістів «Спільної справи» визнали винними в непокорі міліції і оштрафували


«Беркут» затримує активістів опозиції у Києві, 18 травня 2013 року
«Беркут» затримує активістів опозиції у Києві, 18 травня 2013 року
Шевченківський райсуд Києва визнав лідера громадянського руху «Спільна справа» Олександра Данилюка винним у непокорі міліції під час встановлення наметів на Софійській площі в Києві 18 травня.

Суд постановив, що Данилюк має сплатити штраф у розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (170 гривень).

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Данилюка визнали винним за статтею 185 Кодексу України про адміністративні порушення «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції».

Ще одного активіста, голову всеукраїнського комітету «Наступ» Руслана Секела також визнали винним за цією статтею. Він також має сплатити штраф у розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Справа ще одного активіста, Олександра Кравчука ще розглядається.

Щодо іншого учасника акції Олександра Романенка, то його із будівлі суду забрала «швидка». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активістові стало зле, у нього підозрюють внутрішню кровотечу. Сам він пов’язує це із побиттям «Беркуту».

Рішення суду активісти називають несправедливим і незаконним, тому планують оскаржувати його.

Активістів «Спільної справи» 18 травня затримали на Cофійській площі представники спецпідрозділу міліції «Беркут». Вони також знесли наметове містечко, встановлене активістами.
XS
SM
MD
LG