Доступність посилання

ТОП новини

Незаконно сесію Київради збирати не будуть – регіонал


Київрада не працюватиме після 2 червня, доки не буде рішення парламенту або суду про це, заявив голова фракції Партії регіонів в Київраді Олексій Омельяненко.

«Ми можемо призначати засідання Київради до 2 червня. Якщо ж призначати, наприклад, 28 червня, то ми це можемо робити лише після рішення Верховної Ради або Конституційного суду. Закон ми порушувати не будемо», – сказав регіонал.

Водночас, зауважив Омельяненко, депутати Київради зберігатимуть свій статус до нових виборів.

Що ж до дій народних депутатів-свободівців, які виламали двері, заводячи помічників до зали засідань, Омельяненко підтримав рішення Київради, запропоноване її секретарем Галиною Герегою звернутися до прокуратури і парламенту за оцінкою дій цих депутатів. Регіонал наголосив, що людей до зали не пускали через помилки в наданих ними документах.

Вранці депутати Верховної Ради України з фракції ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко та їхні помічники виламали двері до зали засідань Київської міської ради. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, це сталося після того, як правоохоронці відмовилися пропускати свободівців на засідання цього органу місцевого самоврядування.
XS
SM
MD
LG