Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Білорусь мають вирішити взаємні проблеми у торгівлі – перший віце-прем’єр Білорусі


Україна і Білорусь мають намір протягом місяця зняти всі питання, які виникають у взаємній торгівлі двох країн, зокрема, щодо експорту та імпорту кондитерських виробів. Як повідомляє УНІАН, про це заявив перший заступник прем’єр-міністра Республіки Білорусь Володимир Семашко за підсумками засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічної співпраці, яка пройшла 22 травня у Києві під головуванням першого віце-прем`єр-міністра України Сергія Арбузова.

«У нас немає дискримінації у торгівлі. Разом з тим, не до кінця розблоковано питання щодо м’ясомолочної продукції, української кондитерської продукції, яка також входить до продовольчої групи. Але протягом місяця ці питання будуть вирішені», – сказав Семашко.

На початку травня асоціація «Укркондпром» заявила про повне блокування білоруською стороною експорту кондитерських виробів українського виробництва. Можливі втрати українських кондитерів оцінювалися у 50 мільйонів гривень. Перший віце-прем’єр Білорусі Семашко обіцяв порушити питання відновлення експорту української кондитерської продукції під час засідання Міжурядової комісії.
XS
SM
MD
LG