Доступність посилання

ТОП новини

Пам’ятник Шевченкові у Дніпропетровську пообіцяли повернути до 200-річного ювілею Кобзаря


Такий був пам’ятник Шевченкові на Комсомольському острові у Дніпропетровську до демонтажу, фото 19 липня 2011 року
Такий був пам’ятник Шевченкові на Комсомольському острові у Дніпропетровську до демонтажу, фото 19 липня 2011 року
Один із найвищих у світі пам’ятників Тарасові Шевченку, що у Дніпропетровську, на острові посеред Дніпра, повернуть на місце до 200-річчя поета, заявила в середу заступник міського голови Ірина Зайцева.

«Наступного року Україна відзначатиме 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. До цього часу на Комсомольському острові буде встановлено реконструйований пам’ятник письменникові. У майбутньому збираємося проводити біля нього літературні вечори. Також плануємо, що у вихідні поряд із пам’ятником у запису звучатимуть вірші поета у виконанні аматорів та професійних читців», – сказала вона.

У середу у Дніпропетровську провели урочистості до 152-ї річниці від дня перепоховання письменника. Діячі культури та громадськість міста покладали квіти до іншого, меншого пам’ятника Кобзареві – поблизу театру імені Шевченка.

2012 року у Дніпропетровську, на острові, демонтували пам’ятник Шевченкові. Офіційне пояснення – через аварійність. До того скульптура майже рік стояла без голови.

Раніше на капітальний ремонт пам’ятника Шевченкові у Дніпропетровську було заплановано витратити 1,5 мільйона гривень. Скульптуру обіцяли реконструювати ще півтора року тому, однак уже кілька разів терміни завершення робіт переносили, а також збільшували прогнозовану суму витрат.

Пам’ятник Шевченкові у Дніпропетровську був одним один із найвищих у світі. Висота чавунної конструкції перевищувала 22 метри.
XS
SM
MD
LG