Доступність посилання

ТОП новини

Громадський транспорт Харкова став найдорожчим в Україні


Харків – Із сьогоднішнього дня харків’яни сплачуватимуть за проїзд у метрополітені 3 гривні замість 2, а за поїздки трамваєм та тролейбусом – 2 гривні замість півтора гривень. Таке рішення міськвиконком ухвалив у другій половині середи, а отже, пасажирів ця новина спіткала зненацька.

3 гривні за проїзд у метрополітені і 2 у трамваях та тролейбусах – це найвища ціна квитка в Україні. До прикладу, кияни в підземці платять 2 гривні, а за проїзд у наземному електротранспорті – півтори.

«Найдорожчий за вартістю поїздок? Чи за собівартістю? А ви не думаєте про те, що у Київському метрополітені вартість проїзду менша лише через те, що різницю тарифів компенсує вся країна?» – обурюється на висловлену кореспондентом Радіо Свобода думку про першість харківських тарифів на всеукраїнському рівні директор міського департаменту транспорту та зв’язку Сергій Дульфан.

За його словами, харків’яни два роки послуговувалися електротранспортом за старими тарифами. Але невпинно дорожчає електрика, деталі для ремонту зношеного обладнання, та й зарплату інженерам і водіям необхідно підвищувати. До того ж держава заборгувала мільйонні суми за компенсацію проїзду пільговиків.
Проїзд в харківському метро подорожчав на гривню
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Транспортникам обіцяють підвищити зарплату

У транспортному департаменті кажуть, що нові тарифи – це мала поміч господарству, де вагони, колії та обладнання, яке відповідає за безпеку руху, потребує капітального ремонту або заміни.

«Необхідно близько восьми гривень шістдесяти копійок, аби виконати вимоги, що регламентуються законами», – пояснює відповідальний за транспортні справи у Харкові.

Нові тарифи посприяють підвищенню зарплат співробітникам комунальних транспортних підприємств на 10–20%. За словами Сергія Дульфана, «в трамвайних депо наразі зарплати на рівні 1950 гривень, а в тролейбусних – 2100».

Харків’яни обурені раптовим «покращенням»

Натомість харків’яни скаржаться: мовляв, нам пенсії, зарплати і стипендії залишають на тому самому рівні, а квиток дорожчає.

Рішення про новий тариф члени міськвиконкому ухвалили в другій половині дня 22 травня, тож більшість харків’ян ця новина спіткала зненацька. До такого висновку кореспондент Радіо Свобода дійшов після спілкування з мешканцями на міських вулицях. Хоча за кілька місяців до рішення мерії керівництво комунальних транспортних підприємств у своїх зверненнях просило з розумінням поставитися до можливого подорожчання проїзду.

А міський голова Генадій Кернес обіцяє, що пасажири, які встигли поповнити свої проїзні картки ще до набуття нових тарифів, їздитимуть за старими цінами.

«І скажемо спасибі нашим пасажирам за розуміння та терпіння», – підсумував голосування за новий тариф Геннадій Кернес.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG