Доступність посилання

ТОП новини

МВС Грузії звинуватило архімандрита та ігумена у зриві гей-параду


Мітинг супротивників гей-прайду у Міжнародний день проти гомофобії, 17 травня 2013 року, Тбілісі, Грузія
Мітинг супротивників гей-прайду у Міжнародний день проти гомофобії, 17 травня 2013 року, Тбілісі, Грузія
МВС Грузії висунуло обвинувачення двом духовним особам, які за даними відомства, брали участь в інцидентах 17 травня на проспекті Руставелі в Тбілісі, де мала відбутися акція ЛГБТ-спільноти.

Як зазначено в поширеному в четвер повідомленні МВС, обвинувачення пред’явлені архімандриту собору Святої Трійці, отцю Антимозу (Тамаз Бічінашвілі) та ігумену жіночого монастиря імені Іоана-Торніке Еріставі, отцю Іоте (Іраклій Басилая).

У повідомленні зазначено, що розслідування здійснюється за 1-ю частиною сто шістдесят першої статті Кримінального кодексу Грузії, що стосується спроби незаконного зриву зборів і маніфестації. У МВС зазначають, що розслідування триває.

17 травня на проспекті Руставелі сталися інциденти між представниками ЛГБТ-спільноти та супротивниками проведення гей-парадів. У результаті сутичок постраждали 17 людей. Раніше низка грузинських НУО звинуватили деяких духовних осіб у тому, що вони разом з іншими учасниками акції проти проведення гей-парадів поводилися агресивно щодо представників ЛГБТ-спільноти.
XS
SM
MD
LG