Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив 25 травня в центрі Києва будь-які заходи, що не стосуються Дня міста


Суд задовольнив позовні вимоги столичної міської держадміністрації та заборонив проводити 25 травня в центрі міста будь-які заходи, що не передбачені офіційною програмою святкування Дня Києва. Як повідомляє УНІАН, таке рішення ухвалив сьогодні Окружний адміністративний суд Києва.

21 травня в Департаменті суспільних комунікацій КМДА повідомили, що міська влада вимушена звернутися до суду з позовною заявою щодо заборони проведення будь-яких заходів, окрім передбачених програмою святкування Дня столиці та Дня Києва 25 травня 2013 року в центральній частині міста.

Пояснювалось, що таке рішення зумовлене низкою повідомлень, що надійшли до КМДА від громадських організацій та громадян щодо проведення в одному й тому ж місці масових заходів, які є різнополярними за поглядами та формою, а також у зв’язку з великою кількістю заходів, запланованих у рамках святкування Дня Києва та Дня столиці.

Зокрема, від організаційного комітету «Київ ПРАЙД 2013» та представників ЛГБТ-організацій надійшло повідомлення щодо проведення 25 травня мирної демонстрації «Марш рівності». Її метою є подолання дискримінації та досягнення рівності для всіх соціальних груп і меншин в Україні. Заявлена кількість учасників – близько 500 осіб.

Водночас, станом на 21 травня до КМДА надійшло 10 повідомлень про проведення акцій протесту, спрямованих на перешкоджання проведення акції представниками ЛГБТ-організацій. Заявлена кількість осіб становить близько 39 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG