Доступність посилання

ТОП новини

Київська міліція пообіцяла покарати правоохоронців, які не захистили журналістів


Начальник головного управління МВС у Києві Валерій Коряк заявив сьогодні, що за результатами перевірки до відповідальності будуть притягнуті ті працівники міліції, які виявили нерішучість і не захистили журналістів, яких побили під час акцій протесту 18 травня у центрі столиці.

Ці працівники вже виявлені, сказав він на засіданні парламентського комітету з питань свободи слова, як його цитує агентство УНІАН.

За його словами, конфлікт було припинено лише тоді, коли в нього втрутилися співробітники спецпідрозділів.

Також, за словами Коряка, в рамках розслідування кримінальної справи щодо побиття журналістів уже допитано близько 150 осіб, включно зі співробітниками міліції та іншими свідками інциденту, і допити продовжуватимуться.

Водночас Коряк поінформував, що працівниками правоохоронних органів затримано ще декілька осіб, які брали участь у сутичках на вулиці Великій Житомирській, всі вони доставлені до правоохоронних органів і допитуються.

Разом із тим Коряк визнав, що особи, які вчинили бійку, дійсно є угрупованням. «Ми встановлюватимемо, хто їх наймав. Просимо почекати, і потім ми цю інформацію оприлюднимо», – пообіцяв керівник київської міліції.

Крім того, він повідомив, що відкрито кримінальне провадження і щодо осіб, які завдали тілесні ушкодження людям, які були у бронетранспортері.
XS
SM
MD
LG