Доступність посилання

ТОП новини

У кількох радах російського «Сколково» будуть представлені українці – Азаров


Російський інноваційний центр «Сколково»
Російський інноваційний центр «Сколково»
Представники України увійдуть у наукові та індустріальні ради російського інноваційного центру «Сколково», повідомляє прес-служба українського уряду в п’ятницю.

Такої згоди досягнули цього дня під час зустрічі прем’єр-міністра України Миколи Азарова з делегацією фонду «Сколково».

Віце-президент російської академії наук Жорес Алфьоров повідомив, що у науковій раді «достатньо кваліфікації, щоб обирати проекти, які є найбільш ефективними для економіки України та Росії».

Микола Азаров назвав головним завданням перетворювати відкриття в технології, а передові технології – в бізнес. «Інноваційні технології мають бути основою економіки, а не зерно і метал», – зазначив він.

За словами прем’єр-міністра, уряд України багато зробив для залучення в Україну передових світових технологій та розвитку власних. Зокрема, додав він, цьому сприяють норми Податкового кодексу, які звільняють від оподаткування гроші для модернізації виробництв.

За словами Азарова, «Сколково» – це не територія, а ідеологія. «Для нас надзвичайно важливо, як реалізувати в Україні цю ідеологію. А тому нам необхідно разом працювати. Наука не має кордонів. І найголовніше, що українська і російська науки дуже тісно пов’язані», – сказав голова уряду.
XS
SM
MD
LG