Доступність посилання

ТОП новини

У посольстві Росії не отримували заяви про відставку генконсула Андреєва


Кримські татари пікетують будівлю Генконсульства Росії в Сімферополі з вимогою видворити з України Андреєва
Кримські татари пікетують будівлю Генконсульства Росії в Сімферополі з вимогою видворити з України Андреєва
У посольстві Росії в Україні поки що не отримували офіційної заяви про відставку від російського генконсула в Сімферополі Володимира Андреєва.

«Офіційної заяви я особисто не бачив, та якщо він озвучений це, то, напевно, він іде», – повідомив журналістам радник-посланець російського посольства в Україні Андрій Воробйов у суботу в Києві.

За словами посланця, Андреєв «чудово розуміє ситуацію, що склалася», і тому ухвалив для себе таке рішення.

Андреєв в інтерв’ю телеканалу ATR заявив днями, що «тема колабораціонізму і пособництва окупантам зобов’язана бути присутньою в усіх заходах, які стосуються депортації кримських татар». Кримські татари у відповідь провели низку акцій з вимогою оголосити генконсула персоною нон-ґрата.

22 травня зовнішньополітичне відомство України висловило сподівання, що МЗС Росії та російська влада нададуть належну оцінку висловлюванням генерального консула Росії в Сімферополі Андреєва, який в інтерв’ю фактично виправдав депортацію кримських татар. 23 травня в МЗС Росії визнали, що генконсул припустився некоректних формулювань щодо кримських татар і не врахував чутливого характеру цього питання.

Андреєв заявив у п’ятницю, що не згоден із заявою МЗС Росії стосовно його висловлювань щодо кримських татар, і ухвалив рішення залишити свою посаду.
XS
SM
MD
LG