Доступність посилання

ТОП новини

У Британії затримали ще трьох у зв’язку з убивством військового


Лі Ріґбі, архівне фото Міністерства оборони Великої Британії
Лі Ріґбі, архівне фото Міністерства оборони Великої Британії
Поліція у Великій Британії арештувала в суботу ще трьох чоловіків у зв’язку з убивством військового підозрюваними ісламістами, що сталося в Лондоні в середу.

За повідомленнями, двох, віком 24 і 28 років, затримали з застосуванням електрошокерів, третього, 21-річного, затримали окремо.

Усіх трьох підозрюють у змові з метою скоїти вбивство. Як саме вони можуть бути пов’язані з убивством військового, наразі не повідомляли.

Раніше в суботу поліція у Великій Британії повідомила про арешт іншого чоловіка за антитерористичним законодавством просто у головному приміщенні британської телерадіокорпорації BBC. Перед тим цей чоловік, названий як Абу Нусейба, 31 року, заявив у головній новинній телепередачі BBC, що одного з двох підозрюваних у вбивстві військового, його приятеля, британські спецслужби раніше хотіли завербувати. Як повідомила лондонська поліція, Абу Нусейбу арештували за підозрою у «змові з метою замовити, підготувати чи підбурити до терористичного акту».

28-річний Майкл Адеболаджо і 22-річний Майкл Адебовале, підозрювані в убивстві, нині перебувають у лондонських лікарнях із пораненнями, яких вони зазнали при затриманні. Як вважають, саме вони зарізали різницькими ножами в середу посеред дня в одному з районів Лондона 25-річного військового Лі Ріґбі, вигукуючи при цьому ісламістські гасла.
XS
SM
MD
LG