Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція поскаржилася на порушення на довиборах до Дніпропетровської міськради


На довиборах депутата Дніпропетровської міськради по округу № 54, які в неділю відбуваються у Дніпропетровську, опозиція зафіксувала суттєві порушення, заявив Радіо Свобода єдиний кандидат від опозиційних сил Кирило Дороленко.

За словами Дороленка, його спостерігачі зафіксували те, що поблизу виборчих дільниць наразі перебувають десятки молодиків спортивної статури.

«Вони нічого такого не роблять, однак створюють психологічний тиск. За їхніми словами, вони стежать за порядком на виборах. Однак з’ясувати, яку організацію вони представляють, не вдалось. Ми підходили до них, але вони кажуть, що просто там відпочивають. Проте ми пізнали серед них декількох спортсменів», – розповів він.

Також кандидат повідомив, що на дільниці № 03371 зафіксоване вкидання пачки з кількох десятків бюлетенів. «Ми записали це на відео, склали акт про порушення, однак дільнична комісія відмовилась розглядати цей акт», – сказав кандидат.

Крім того, за даними Кирила Дороленка, на дільниці № 03373 (навчально-виховний комплекс № 28) члени комісії, які здійснюють голосування виборців удома, виїхали зі скринькою для бюлетенів, не взявши з собою спостерігачів. На цій дільниці, за даними Дороленка, на цих виборах вдома голосує майже 60 осіб, тоді коли на минулих виборах виборців, які голосували вдома, було втричі менше.

Як повідомив Дороленко, наразі він готує скарги на порушення до міської територіальної виборчої комісії та заяву про злочин до прокуратури.

У міській територіальній виборчій комісії Радіо Свобода поки не надали офіційних коментарів щодо перебігу довиборів до міськради.

У неділю у Дніпропетровську відбуваються довибори до Дніпропетровської міської ради. На одне місце депутата претендує 16 осіб, усі – висуванці політичних партій. Основними претендентами на депутатський мандат є член ВО «Свобода», студент Кирило Дороленко і член Партії регіонів, аспірантка Оксана Гололобова.

У березні на Дніпропетровщині обирали шість депутатів обласної й одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України. Явка виборців тоді була рекордно низькою – 6–14%, в усіх округах, окрім одного, перемогли висуванці Партії регіонів. Опозиція заявила про масові фальсифікації на довиборах і застосування адміністративного ресурсу.
XS
SM
MD
LG