Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявляє про адмінресурс на довиборах до міськради у Дніпропетровську


На довиборах депутата Дніпропетровської міськради по округу №54, які в неділю відбулись у Дніпропетровську, опозиція зафіксувала застосування адмінресурсу. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі обласної організації партії ВО «Свобода», кандидат від якої виступав на цих виборах як єдиний кандидат від опозиційних сил.

За даними прес-служби, за кандидата від Партії регіонів Оксану Гололобову, яка працює в державному університеті залізничного транспорту, змушували голосувати студентів цього вишу.

«Оскільки в понеділок у навчальному закладі розпочнеться залікова сесія, студенти голосують за оцінки. Вони ходять на виборчі дільниці групами по 10-15 чоловік, а біля ДВК на них чекають викладачі, які контролюють присутність студентів зі списками груп та відомостями про кількість боргів кожного», – зазначили в прес-службі.

Водночас у ректораті університету заявили, що нічого не знають про таке «складання» заліків студентами в неробочий день.

Також спостерігачі ВО «Свобода» повідомили, що на дільницях студентам видавали бюлетені, не перевіряючи їхньої прописки. Вони також зазначили, що студентам університету зробили тимчасову прописку (на кілька тижнів), щоб вони могли проголосувати за кандидатку від влади.

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода кандидат від опозиції Кирило Дороленко, він вважає, що ці та інші факти дають підстави для звернення зі скаргами до правоохоронних органів.

У неділю в Дніпропетровську відбувалися довибори до Дніпропетровської міської ради. На одне місце депутата претендували 16 осіб, усі – висуванці політичних партій. Серед претендентів на депутатський мандат – член ВО «Свобода», студент Кирило Дороленко і член Партії регіонів, аспірантка Оксана Гололобова.
XS
SM
MD
LG