Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ обіцяє вчасно розслідувати справу Щербаня, якщо захист Тимошенко не перешкоджатиме


Ренат Кузьмін
Ренат Кузьмін
Генпрокуратура до 18 червня закінчить розслідування кримінальної справи про вбивство депутата Євгена Щербаня, якщо захист обвинуваченої у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко не буде затягувати слідчі дії. Про це в інтерв’ю журналу «Форбс Україна» заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

18 червня спливає п’ятимісячний термін, на який було продовжено розслідування справи Щербаня.

«Це залежить від того, яку позицію займуть Юлія Тимошенко і її захист, а також від того, чи виникнуть додаткові ускладнення у цій справі. Якщо не буде умисного затягування розслідування захистом Тимошенко, то Генпрокуратура встигне закінчити розслідування в строк», – сказав Кузьмін.

«Як вам відомо, Юлія Володимирівна тривалий час демонструє тяжку тривалу хворобу, яка перешкоджає їй брати участь у слідчих діях. Вона може так поводитися дуже довго. У випадку, якщо хвороба не заважатиме Тимошенко, слідчий допитає її як підозрюваного і продовжить виконання слідчих дій», – додав він.

Генпрокуратура підозрює колишніх прем’єрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка в організації вбивства Щербаня в 1996 році. Обидва екс-прем’єри ці звинувачення відкидають.
XS
SM
MD
LG