Доступність посилання

ТОП новини

Чільники ОДКБ зібралися на саміт у Бішкеку


Під час засідання ОДКБ у Бішкеку, 27 травня 2013 року
Під час засідання ОДКБ у Бішкеку, 27 травня 2013 року
Чільні представники країн-членів Організації Договору про колективну безпеку зібралися сьогодні у столиці Киргизстану Бішкеку на дводенну зустріч.

Міністри оборони Росії, Киргизстану, Казахстану, Таджикистану, Білорусі і Вірменії підписали домовленості про спільні навчання військ і уклали перелік необхідних країнам блоку озброєнь.

Як заявив міністр оборони Киргизстану, який нині головує в ОДКБ, Таалайбек Омюралієв, необхідно підвищити воєнний потенціал організації напередодні виведення бойових частин міжнародних військ із Афганістану наприкінці наступного року.

Крім того, міністри закордонних справ країн-членів ОДКБ підтримали ініціативу США і Росії скликати міжнародну конференцію щодо Сирії.

Завтра керівники чотирьох із шести держав-членів ОДКБ мають зустрітися на переговори про загрози регіональній безпеці у зв’язку з виведенням бойових частин Міжнародних сил сприяння безпеці з Афганістану.

Менш як тиждень тому уряд Киргизстану остаточно підтвердив рішення закрити транзитний центр США у своїй країні, через який постачають вантажі і військових для міжнародних сил в Афганістані, до середини наступного року.
XS
SM
MD
LG