Доступність посилання

ТОП новини

Переговори щодо ГТС і Митного союзу не пов’язані – адміністрація президента


Переговори щодо модернізації української газотранспортної системи ніяким чином не пов’язані з питанням формату співробітництва України з Митним союзом, наголосив у понеділок радник президента, керівник головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації голови держави Андрій Гончарук.

«Обидва ці процеси рухаються паралельно, і зрозуміло, що обидва ці процеси мають певні цілі, яких ми хочемо досягти», – сказав він під час брифінгу.

Гончарук наголосив, що метою переговорного процесу України з Митним союзом є отримання статусу спостерігача.

Деякі оглядачі висловлювали припущення, що можливість для України стати в Митному союзі Росії, Казахстану і Білорусі спостерігачем може бути пов’язана з задоволенням прагнення Росії отримати контроль над українською газотранспортною системою.

За словами Гончарука, Україна сподівається узгодити меморандум про поглиблення співпраці й отримання статусу спостерігача в Митному союзі під час візиту президента Віктора Януковича до Астани в Казахстані в вівторок і середу.

28–29 травня в Астані, столиці Казахстану, відбудеться засідання Вищої євразійської економічної ради, керівного органу Євразійського економічного співтовариства, в рамках якого Росія, Казахстан і Білорусь створили Митний союз.
XS
SM
MD
LG