Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: УЄФА проти об’єднання чемпіонатів України і Росії


Робоча група «з міждержавних ліг і змагань», створена минулого тижня Союзом європейських футбольних асоціацій (УЄФА), проаналізує лише проведення наднаціональних турнірів у жіночому футболі.

«Позиція УЄФА щодо об’єднаних чемпіонатів не змінювалася. Робоча група, про створення якої йшлося під час конгресу УЄФА, займатиметься лише об’єднаними лігами в жіночому футболі», – інформує «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу УЄФА.

24 травня офіційний сайт УЄФА оприлюднив звіт за підсумками конгресу організації. Виконком УЄФА тоді схвалив трирічний пілотний проект щодо жіночої ліги за участю команд із Бельгії та Нідерландів.

В організованому російською стороною комітеті з підготовки об’єднаного чемпіонату Росії та України цей крок УЄФА вважали позитивним сигналом. «Прогрес і об’єднаний чемпіонат не зупинити», – таке повідомлення з’явилося у Facebook оргкомітету.

Ідею створення об'єднаного чемпіонату висловив голова «Газпрому» Олексій Міллер наприкінці 2012 року. 28 березня 2013 року президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що скептично ставиться до ідеї такого змагання.
XS
SM
MD
LG