Доступність посилання

ТОП новини

МЗС радить українцям не найматися на судна, які ходять у Гвінейській затоці


У зв’язку зі збільшенням кількості випадків піратських нападів МЗС рекомендує українцям не найматися на кораблі, які проходять через Гвінейську затоку в Африці. Про це заявив заступник директора департаменту інформаційної політики міністерства Василь Зварич.

«У зв’язку з посиленням піратської активності у Гвінейській затоці, збільшенням випадків збройних нападів на морські судна з метою їх захоплення й утримання у заручниках членів екіпажів, для отримання за них викупу, МЗС рекомендує громадянам України утриматись на даний момент від найму на роботу на судна, що здійснюють перевезення морськими шляхами у даному регіоні. Наша рекомендація дійсна до нормалізації там ситуації і забезпечення належного рівня безпеки у цьому регіоні», – наголосив Зварич.

За даними Міжнародного морського бюро Міжнародної торгової палати, у Гвінейській затоці піратство зростає. 2012 року зареєстровано 58 інцидентів, у тому числі 10 викрадень суден, понад двісті членів екіпажів потрапили у заручники.

Пірати у цьому регіоні діють особливо жорстоко, із застосуванням зброї, що мало місце принаймні під час 37 нападів, йдеться в звіті бюро.

МЗС України також рекомендує громадянам утриматись від поїздок до північно-східного Лівану через напружену ситуацію у цій частині країни поблизу кордону з Сирією. Окрім цього, за словами Зварича, у зв’язку зі складною безпековою ситуацією та санітарно-епідеміологічною ситуацією на палестинський територіях у Смузі Гази МЗС України застерігає українців від здійснення поїздок у цей регіон.
XS
SM
MD
LG