Доступність посилання

ТОП новини

Російські установки ППО ще не доставлені до Сирії – Ізраїль


Пуск ракети комплексу ППО С-300 в Росії, архівне фото
Пуск ракети комплексу ППО С-300 в Росії, архівне фото
Російські системи протиповітряної оборони, призначені для влади Сирії, ще не відправлені з Росії, заявив сьогодні міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон.

За його словами, його країна «знає, що робити», коли це станеться.

У Росії заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков заявляв сьогодні, що Москва залишає за собою право надати сирійській владі системи ППО С-300 за старими контрактами і не має наміру переглядати свою позицію – за його словами, це буде «чинником стабілізації», бо допоможе стримати можливе зовнішнє втручання в сирійський конфлікт.

При цьому чільний російський дипломат заявив про «розчарування» Москви рішенням Європейського союзу не продовжувати чинність ембарго на постачання зброї сирійським повстанцям і водночас продовжити чинність санкцій проти влади Сирії.

Учора ввечері Євросоюз вирішив, що фінансові й економічні санкції проти влади Сирії будуть чинні ще рік. Водночас ЄС вирішив не продовжувати термін ембарго на постачання зброї сирійським повстанцям, який збігає наприкінці цього місяця. При цьому ЄС вирішив усе ж утриматися від такого постачання до початку серпня у зв’язку з останніми мирними ініціативами США і Росії, які закликали провести наступного місяця міжнародну конференцію з метою припинити сирійський конфлікт.
XS
SM
MD
LG