Доступність посилання

ТОП новини

Шахта в центрі Донецька може обвалитися


Керівник територіального управління Держгірпромнагляду України в Донецькій області В’ячеслав Король заявляє, що на шахті імені Горького в центрі Донецька може статися техногенна катастрофа.

Шахта імені Горького – державне підприємство, яке вже кілька років не видобуває вугілля, а лише викачує воду з шахти.

«Після аварії на шахті Бажанова були обстежені всі копри Донецької області. Скиповий ствол баштового копра перебуває в аварійному стані. Він може впасти. Є резолюція відповідної організації. Інститут Федорова дав рекомендацію, що потрібно прибрати машини і кліті, розвантажити ствол, щоб він був у безпечному стані», – сказав Король.

Водночас, за його словами, на даний момент нічого з цього не відбувається. «Тому ми звертаємося до міністра вугільної промисловості, до губернатора. Все ж таки треба щось робити. Що дочекатися, що колись щось трапиться?», – зазначив В’ячеслав Король.

Після цієї заяви голова Донецької ОДА Андрій Шишацький ухвалив рішення звернутися до Мінвуглепрому і до Кабінету міністрів і, можливо, задіяти резервні фонди для усунення небезпеки техногенної катастрофи.

Шахта імені Горького розташована у Куйбишевському районі Донецька неподалік від стадіону «Шахтар» і найбільшого парку міста.

29 липня 2011 року на шахті імені Бажанова у Макіївці впав копер, тоді загинуло 11 осіб. Реконструкцію копра ще й досі не завершили.
XS
SM
MD
LG