Доступність посилання

ТОП новини

Росія звинуватила Захід у підриві мирних зусиль для Сирії


Сергій Лавров (л) і Джон Керрі (п) під час зустрічі в Парижі, 27 травня 2013 року
Сергій Лавров (л) і Джон Керрі (п) під час зустрічі в Парижі, 27 травня 2013 року
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у вівторок, що держави Заходу, включно зі Сполученими Штатами Америки, підривають зусилля з метою скликати міжнародну мирну конференцію щодо Сирії наступного місяця.

Як сказав він, перебуваючи в Парижі, рішення Європейського союзу не продовжувати чинність ембарго на постачання зброї сирійським повстанцям і водночас продовжити чинність санкцій проти влади Сирії незаконне і суперечить міжнародному праву.

Також, за словами Лаврова, до мирної конференції конче необхідно залучити Іран, попри заперечення західних країн.

У Москві його заступник Сергій Рябков заявляв у вівторок, що Москва «розчарована» рішенням ЄС, і звинувачував Євросоюз у «подвійних стандартах».

У понеділок Сергій Лавров зустрічався в Парижі з державним секретарем США Джоном Керрі, щоб обговорити проведення мирної конференції з урегулювання сирійського конфлікту, яку з ініціативи США і Росії планують провести в Женеві десь наступного місяця.

У понеділок увечері Євросоюз вирішив, що фінансові й економічні санкції проти влади Сирії будуть чинні ще рік, і водночас вирішив не продовжувати термін ембарго на постачання зброї сирійським повстанцям, який збігає наприкінці цього місяця. При цьому ЄС вирішив усе ж утриматися від такого постачання до початку серпня у зв’язку з останніми мирними ініціативами США і Росії.
XS
SM
MD
LG