Доступність посилання

ТОП новини

Росія критикує ЄС з приводу постачання зброї сирійській опозиції


Росія піддала критиці рішення Європейського Союзу щодо змін до ембарго на постачання зброї сирійській опозиції, кажучи, що цей крок завдасть шкоди зусиллям влаштувати мирну конференцію, метою якої є покласти край насильству в країні.

У понеділок ЄС погодився втримати санкції проти сирійського уряду президента Башара аль-Асада, але дозволити постачання зброї головній опозиційній Сирійській національній коаліції.

За повідомленням ІТАР-ТАСС, заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков сказав у вівторок, що це рішення завдає безпосередньої шкоди перспективам мирних переговорів, які Росія і Сполучені Штати запропонували провести наступного місяця. Рябков також заявив репортерам, що його країна постачить Сирії модерні ракети земля-повітря, щоб запобігти будь-якому іноземному втручанню. За його словами, Москва надішле Сирії установки протиповітряної оборони S-300 у рамках контракту, який було підписано ще кілька років тому.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і державний секретар США Джон Керрі заявили в понеділок після зустрічі в Парижі для обговорення мирного плану, що вони сповнені надії, незважаючи на проблеми, перед якими вони опинилися, щоб об’єднати міжнародні зусилля. Він також додав, що Росія і США зроблять усе можливе, щоб ініціатива була успішною.

Європейський Союз заявив, що він зробить оцінку стану пропонованих переговорів та проведе консультації з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном перед тим, як буде надіслано зброю. Рішення в цій справі буде зроблено ще до першого серпня.

Сирійська опозиція привітала те, що назвала «надзвичайно важливим» візитом впливового американського сенатора Джона Маккейна, який здійнив неоголошену раніше подорож для зустрічі з повстанцями на території Сирії.

Помічники Маккейна заявили, що сенатор прибув до Сирії з території Туреччини в понеділок разом з командиром Вільної сирійської армії генералом Саламом Ідрісом.

Представник головної Сирійської національної коаліції Анас Абда підкреслив важливість візиту сенатора, який є прихильником надання повстанцям більшої допомоги.

Повстанські командири, які мали зустріч з Маккейном, закликали Сполучені Штати постачити їм зброю і боєприпаси, запровадити зону, заборонену для військово-повітряних сил президента Башара аль-Асада і провести в Сирії та Лівані атаки проти екстремістів угруповання «Хезболла», які підтримують президента аль-Асада.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG