Доступність посилання

ТОП новини

Харків’яни по коліна у воді переходили вулиці після рясного дощу (ФОТО)


Рясний дощ, який у середу вдень пройшов у Харкові, підтопив кілька центральних вулиць міста. Городяни переходили дорогу по коліна у воді, а автомобілі зупинялися.

За словами харків’ян, з якими вдалося поговорити кореспондентові Радіо Свобода, підтоплення зазнали частково вулиця Клочківська, район Центрального ринку, вулиця Короленка та Харківська набережна.

Після дощу на цих шляхах води було до півметра. Автомобілі, що рухалися дорогами та потрапляли у вибоїни, застрягали.

Згодом прес-служба Харківської міської ради відзвітувала: погодні умови значно не вплинули на життєдіяльність міста. За словами першого заступника харківського міського голови Андрія Парамонова, за попередніми даними, у Харкові випало 5,2 мм опадів.

У найнижчих точках міста спостерігалися підтоплення, були відключені дві системи енергопостачання, які відновили в найкоротші терміни, додав віце-мер.

У зв’язку зі стихією тимчасово зупинився рух деяких трамвайних і тролейбусних маршрутів. Від сильного вітру впали три дерева. Крім того, вийшли з ладу чотири пульти диспетчеризації ліфтів, роботу яких ремонтники планують відновити завтра.

«Зараз комунальні служби проводять об’їзд міста з метою отримання об’єктивної інформації. Всі комунальні служби, каналізаційна станція, метрополітен працюють у штатному режимі. Ведуться оперативно-ліквідаційні роботи в місцях їхнього локального виникнення», – наголосив Андрій Парамонов.

Схожа ситуація із затопленням, зокрема, вулиці Клочківської відбувається кожного року, коли пройде великий дощ. У мерії розводять руками: мовляв, труби каналізації на цій вулиці не можуть пропустити значний потік води, оскільки їх будували півстоліття тому, коли не розраховували на «велику воду».
XS
SM
MD
LG