Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликала опозицію припинити акцію «Вставай, Україно» і не висувати єдиного кандидата на президента


Ув’язнена колишня прем’єр-міністр, лідер опозиційної партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала владу і опозицію «зупинити розгортання холодної громадянської війни» і ухвалити «декларацію про мораторій на використання мовних та історичних антагонізмів в політичних та виборчих технологіях, про мораторій на публічну грубу агресію в міжпартійних та міжособистісних стосунках».

«Я закликаю в цій декларації заявити про взаємне припинення акції «Вставай, Україно!» та так званого «антифашистського» руху і визначити спільний план дій щодо інтеграції України до Європейського союзу», – заявила вона у статті у виданні «Лівий берег», оприлюдненій у середу.

Крім того, Тимошенко наголосила: «Я хочу чітко заявити, що я проти висунення від опозиції єдиного кандидата в президенти, якщо вибори будуть відбуватися в два тури. Вважаю, що висунення єдиного кандидата від опозиції на президентські вибори не тільки не потрібно, але й вкрай шкідливо для перемоги».

На думку колишнього прем’єра, «ніхто нікому не давав права в кулуарах замість всенародного голосування обирати президента країни на основі якихось незрозумілих непрозорих тіньових домовленостей». «У нас є сильні достойні кандидати від опозиції, і кожен з них зобов’язаний пройти народний праймеріз в першому турі президентських виборів. Хай українці оберуть найдостойнішого кандидата та візьмуть на себе відповідальність за свій вибір», – заявила вона.

«Але принципово важливо, щоб усі лідери опозиційних сил вже сьогодні підписали публічну угоду про непоборювання між собою в першому турі та про одностайну підтримку опозиціонера у другому турі, – додала Тимошенко. – Саме відсутність такої єдності опозиції в другому турі президентських виборів 2010 року і призвела до влади сьогоднішню біду».

«А якщо Януковичу спаде на думку зламати демократичні вибори президента України, влаштувати чергову гру в наперстки та провести наступні вибори в один тур, від опозиції буде єдиний кандидат, і він уже визначений», – заявила Тимошенко, не називаючи цього кандидата, у статті, переданій із Качанівської колонії в Харкові і датованій 27 травня.
XS
SM
MD
LG