Доступність посилання

ТОП новини

Бубка балотується на голову МОК: «за» – не всі


Київ – Відомий чемпіон-легкоатлет, голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка заявив про намір балотуватися на посаду голови Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Відтак вперше керівний орган олімпійського руху в історії може очолити українець. Наскільки це реально, Радіо Свобода розповіли українські спортсмени.

Сергій Бубка – справжня легенда не лише українського, але і міжнародного спорту. Чемпіон Європи і світу, чий рекорд у стрибках із жердиною на відкритій місцевості та у приміщенні нині так ніхто і не зміг перевершити, він неодноразово отримував найвищі державні нагороди. Зокрема, й Героя України.

Уже майже вісім років Бубка є президентом Національного олімпійського комітету України. А нині балотується на посаду очільника міжнародного керівного органу олімпійського руху.

«Спорт живе у моїй крові, у моїх генах. І я вважаю, що мій спортивний досвід, досвід олімпійця сьогодні так само багато значить. Я вірю, що досвід, запал, мотивація, енергія, динамізм послугує мені хорошим підґрунтям для співпраці з членами та друзями МОК, щоб перевести нашу організацію на новий, по-своєму цікавий, але складний рівень», – обґрунтовує своє рішення спортсмен.

У цьому його підтримує головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський. «Він дуже авторитетний чоловік, спеціаліст високого ґатунку. Які важкі часи переживає наша держава, але завдяки йому олімпійський рух не тільки втримався на плаву, але і розвивається, і постійно підтримуються самі спортсмени. Це свідчення того, що у нього дуже хороші організаторські якості», – каже спортсмен.

«Він – переможець у всіх життєвих починаннях» – Коробчинський

Перший віце-президент Української федерації гімнастики Ігор Коробчинський дуже високо оцінює шанси Бубки на перемогу у конкурсі.

«Це обличчя і показник усього українського спорту. І як спортсмен, і як керівник – людина він успішна, результативна, сильна, мужня. Він переможець у всіх своїх життєвих починаннях. Олімпіонік! Лише позитивне можна про нього почути, бо він завжди допомагає і вирішує усі проблеми не лише спортсменів, але і спорту України в цілому», – наголошує він.

Тож Коробчинський переконаний, що прихід Бубки на посаду очільника МОКу зможе поліпшити спортивну репутацію України. А отже, ситуацій, пов’язаних із несправедливим оцінюванням українських спортсменів на міжнародних змаганнях, має поменшати, вважає спортсмен.

Про подібні переваги говорить і чемпіон із вільної боротьби Василь Федоришин. «Це ще один крок для популяризації України у світі. Можливо, будуть проводити в Україні більше змагань», – припускає він.

Водночас спортсмен зауважує, що, зокрема, за головування Бубки неабияк зріс авторитет Національного олімпійського комітету України. «Він справляється зі своєю посадою на «відмінно». Зроблено багато саме для популяризації спорту. Завдяки ньому цьогоріч наш олімпійський комітет був визнаний найкращим у світі», – каже Федоришин.
Скриншот зі сторінки Facebook Петра Порошенка
Скриншот зі сторінки Facebook Петра Порошенка

У Facebook пишуть, що Бубку на посаду просувають «великі гаманці»

Між тим у соціальній мережі Facebook не всі раді тому, що Сергій Бубка може очолити МОК.

«Неначе люди подуріли. ЯКІ досягнення цього пана як саме спортивного функціонера?? І чи всі забули його фінансову діяльність? Чи не був Сергій Назарович президентом певного банку?» – обурюється користувач Марк Шевченко.

А користувач Віктор Клинюк зокрема зауважує: «Це його великі гаманці на цю посаду штовхають, щоб проводити в Україні різноманітні змагання для відкатів».

Наразі ж відомо, що вибори президента Міжнародного олімпійського комітету мають відбутися 10 вересня у столиці Аргентини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG