Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: у приватній клініці надавали допомогу пораненому в центрі Києва


Міністерство охорони здоров’я не оцінювало дії лікарів київської клініки Healthy&Happy. Про це йдеться в повідомленні на сайті МОЗ. У міністерстві наголошують, що не уповноважені давати оцінку діям кримінального характеру або проводити слідчі дії.

«Комісія міністерства була створена виключно для перевірки додержання ліцензійних умов провадження господарської діяльності ТОВ Healthy&Happy», – йдеться в повідомленні.

Минулого місяця на вулиці Саксаганського в Києві сталася бійка, внаслідок чого був поранений чоловік, який загинув від отриманих ран. Згідно з розповідями свідків, працівники клініки, розташованої поруч, вчасно не відреагували на звернення громадян про надання допомоги.

«Відповідно до звернення департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації, трагічна подія, яка трапилась у Києві на вулиці Саксаганського 23 квітня 2013 року, стала підставою для проведення позапланової перевірки дотримання ТОВ Healthy&Happy ліцензійних умов провадження господарської діяльності», – цитує сайт МОЗ керівника управління контролю якості медичних послуг міністерства Тетяну Донченко.

За її словами, перевірка виявила ряд недоліків в організації медичного процесу клініки, які, переважно, стосувались алгоритму проведення певних лабораторних досліджень і застосування уніфікованих клінічних протоколів.

«Ці недоліки не критичні, – пояснила Донченко. – Отже, не могли бути підставою для анулювання ліцензії». Клініку зобов’язали усунути недоліки протягом трьох місяців.

Також, за повідомленням, комісія встановила, що «лікар-ортопед-травматолог надавав невідкладну медичну допомогу потерпілому із ножовим пораненням відповідно до протоколів і стандартів надання медичної допомоги з медицини невідкладних станів, затверджених наказом МОЗ України «Про затвердження нормативів надання медичної допомоги та показників якості медичної допомоги».

У міністерстві наголосили, що твердження в ЗМІ про те, що «МОЗ України не знайшло вини у діях клініки», а також «МОЗ виправдало клініку, яка відмовилася допомогти пораненому киянину», не відповідає дійсності і є маніпулюванням громадською думкою та пересмикуванням фактів».
XS
SM
MD
LG