Доступність посилання

ТОП новини

Донецька ОДА закликає опозицію перенести місце проведення мітингу


Опозиційна акція «Вставай, Україно!», Черкаси, 25 квітня 2013 року
Опозиційна акція «Вставай, Україно!», Черкаси, 25 квітня 2013 року
Донецька облдержадміністрація підтримує рекомендацію Донецької міської ради про зміну місця проведення акції опозиції «Вставай, Україно!» в цьому місті.

«Міськвиконком запропонував розумну альтернативу – провести заявлену партіями акцію на головній площі Донбасу – імені Леніна, яка без проблем вмістить заявлені пʼять тисяч учасників. Міліція та всі служби готові забезпечити належне проведення заходу», – йдеться в повідомленні на сайті ОДА.

За повідомленням, на Жовтневій площі завтра має відбутися дитяче «Свято морозива». «Це великий захід, під час якого будуть і конкурси, і концерти, і, навіть, безкоштовна роздача морозива дітям», – йдеться в коментарі директора департаменту внутрішньої політики облдержадміністрації Віктора Ніколаєнка, якого цитує сайт ОДА.

За його словами, скасовувати або переносити заздалегідь запланований і вже підготовлений дитячий захід на догоду якійсь політичній силі було б неправильним.

Водночас на п’ятницю ВО «Батьківщина» анонсує проведення в Донецьку акції «Вставай, Україно!». «Початок маршу – о 16:00. Заплановано, що колона на чолі з лідерами опозиції рушить від Донецького національного театру опери і балету до будівлі Донецької облдержадміністрації, де після маршу відбудеться мітинг», – наголошується в повідомленні.

Раніше опозиціонери заявляли, що проти них в Донецьку готують провокації.

Натомість у Партії регіонів заявляють, що організатори акції опозиції від самого спочатку налаштовані на розвиток конфлікту.

«Вони їдуть сюди в пошуках великої бійки. Проаналізуймо ситуацію. Вони подають заявку, вони заявляють про те, що проводитимуть акцію на площі перед обласною державною адміністрацією. Хоча чудово розуміють, що обласна адміністрація та міська влада планують проведення в ці дні дитячих заходів, приурочених до Дня захисту дітей. Тобто, вони свідомо хочуть зірвати дітям свято, а потім звинуватити нас у тому, що ми їм заважали спокійно мітингувати», – заявив заступник голови Донецької обласної організації Партії регіонів Ігор Чичасов.
XS
SM
MD
LG