Доступність посилання

ТОП новини

Польська громада отримала будинок у Львові


Депутати Львівської міської ради сьогодні надали у довготермінове користування будинок для створення у Львові Польського дому. Відтак на вулиці Шевченка, 3а розташується Європейський польський дім, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Польська громада у Львові останні десять років постійно домагалась від міської влади виділити їй приміщення для культурного центру. Адже Польща повернула у власність українській громаді у Перемишлі Український дім.

Будинок, який передала мерія, розташований на території військової частини, і, як пообіцяв міський голова Львова Андрій Садовий в одному з коментарів Радіо Свобода, за громадою закріплять і земельну ділянку.

Представники польського товариства у Львові планують створити у центрі бібліотеку, кінозал, проводити концерти, дискусії, мовні курси. Європейський польський дім буде відчиненим як для поляків, так і українців.

Львівські депутати сподіваються, що надання будинку польській громаді у Львові має сприяти зміцненню українсько-польських відносин. У Львові, за різними даними, проживає від 7 до 15 тисяч поляків.
XS
SM
MD
LG