Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція запропонувала провести в Києві позачергові вибори в жовтні


Народні депутати-опозиціонери зареєстрували сьогодні у Верховній Раді проект постанови про призначення позачергових виборів київського міського голови і депутатів Київської міської ради на 27 жовтня цього року, повідомив сайт парламенту.

За повідомленням, проект подали народні депутати від «Батьківщини» Олександр Чорноволенко, Юрій Одарченко, Володимир Яворівський і народний депутат від УДАРу Наталія Новак.

Сам текст проекту на цей час іще не опублікований.

Юрій Одарченко вже заявляв сьогодні, що рішення Конституційного суду про чергові вибори в Києві у 2015 році дозволяє провести у столиці позачергові вибори. Натомість у Партії регіонів заявили, що це рішення означає, що повноваження нинішнього складу Київради треба продовжити ще більш як на два роки.

Сьогодні Конституційний суд оприлюднив рішення, за яким, відповідно до чинного законодавства, чергові вибори депутатів Київської міської ради і міського голови Києва мають відбутися разом із черговими місцевими виборами в усій Україні в останню неділю жовтня 2015 року.

Міський голова Києва (нині посада не зайнята, Леонід Черновецький подав у відставку майже рік тому) і Київська міська рада були обрані на позачергових виборах 2008 року, за тодішнім законодавством на п’ятирічний термін, і їхня п’ятирічна каденція має збігти 2 червня цього року.

Опозиція вже припускала, що владні сили хочуть влаштувати відкладення виборів у Києві до загального терміну на осінь 2015 року, продовживши доти повноваження нинішньої Київради й відсутність повноцінного міського голови, обов’язки якого нині виконує секретар Київради (Галина Герега), з тим, що фактично містом керує голова КМДА, представник Партії регіонів Олександр Попов.
XS
SM
MD
LG