Доступність посилання

ТОП новини

Іванішвілі хоче обговорити прикордонну суперечку з Москвою


Бідзіна Іванішвілі
Бідзіна Іванішвілі
Суперечку з приводу адміністративного кордону між самопроголошеною Південною Осетією і рештою Грузії обговорять на грузинсько-російських переговорах 5 червня. Про це заявив прем’єр Грузії Бідзіна Іванішвілі.

У телезверненні Іванішвілі заявляє, що «все з’ясується», лише треба «бути терплячими».

«Не потрібно впадати в істерику. Стратегія, яку ми обрали, і я вважаю її правильною, передбачає, що ми маємо покращувати відносини з Росією через переговори і дипломатію. Ми маємо зобов’язання це робити і ми будемо це робити. Але це нелегке завдання і я ніколи не говорив, навіть коли був в опозиції, що цього вдасться досягти лише за кілька днів. Проте це не займе і невизначено багато часу. Я не можу робити конкретні прогнози, але не має бути сумніву, що нам вдасться поліпшити відносини з Росією», – сказав Іванішвілі.

За його словами, самопроголошені республіки «повернуть за кілька років».

Раніше цього тижні російські військові затримали грузина поблизу фактичного кордону з самопроголошеною Південною Осетією. Це сталося після того, як російські сили встановили паркан із колючим дротом на цій межі.

Місцеві жителі скаржилися, що паркани встановлені на кількасот метрів углиб підконтрольної Грузії території і тепер неможливо використовувати землю під ними як пасовище.

Російські війська перебувають у самопроголошених Південній Осетії й Абхазії від часу війни Росії проти Грузії 2008 року, після якої Москва визнала їхню «незалежність» від Грузії.
XS
SM
MD
LG