Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ контролює справу про загибель дитини в кримському санаторії


Генеральна прокуратура України взяла під свій контроль кримінальне провадження за фактом загибелі дитини внаслідок обвалу балкона в санаторії «Юність» кримського селища Сімеїз. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Віктор Войцишен, слова якого цитує сайт ГПУ.

За повідомленням, заступник генерального прокурора доручив прокуратурі Криму надати правову оцінку діям службових осіб територіального управління Держгірпромнагляду.

«З’ясувати стан нагляду органів державної санітарної служби за додержанням санітарних норм в установі, наявність дозволу на її відкриття та експлуатацію, його законність», – наголосив Войцишен.

Одночасно він зобов’язав прокурора Криму поінформувати про заходи, вжиті прокуратурою автономії щодо захисту прав дітей, які перебувають в санаторії «Юність» й інших оздоровчих закладах на безпечні умови відпочинку та лікування.

Внаслідок обвалу балкону в санаторії загинула 10-річна дівчинка, а 11-річна перебуває у лікарні з травмами. Трагедія сталася ввечері 30 травня. Частина балкона на третьому поверсі обвалилася, коли на нього вийшли троє дітей.

Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, споруджено у 1906 році. «Юність» підпорядкована Міністерству охорони здоров’я України.
XS
SM
MD
LG