Доступність посилання

ТОП новини

До захисту дітей: як познущалися з президента Януковича


Президент Янукович відвідує дитячий центр на Київщині, 31 травня 2013 року (фото з сайту www.president.gov.ua)
Президент Янукович відвідує дитячий центр на Київщині, 31 травня 2013 року (фото з сайту www.president.gov.ua)
Спершу я подумала, що це якийсь колаж. Але, ні!.. На офіційному сайті Президента є ціла фотогалерея робочої поїздки Віктора Януковича у дитячий центр «Промінь» на Київщині. На одній світлині Віктор Янукович щасливо і усміхнено крокує, тримаючи за руки дітей. Все ніби й правильно, по-батьківськи тепло, щоб продемонструвати наскільки людяним є Янукович, як він турбується про дітей. Якби не одне але…

Не те, як одягнули дітей дорослі тітки і дядьки. Дітлахи були напівголі, у диких білих перуках, таких же ж купальниках, буцімто у ролі ангелів…У мене запитання, як можна було допустити, щоб напівголих дітей вів президент?..

Президента супроводжують у поїздках десятки людей – охоронці, прес- секретарки, помічники і купа іншого люду зі статусом держслужби, високими зарплатами і амбіціями. Вони не втомлюються заглядати в очі першій особі і наввипередки роблять їй компліменти, не пропускають журналістів, пильнують аби хтось раптом не запитав щось зайве.

Але наскільки потрібно бути нефаховими, байдужими і, зрештою, не поважати першу особу держави (не важливо, хто обіймає тимчасово цю посаду), щоб взагалі не зреагувати на «дикі костюми», якими прикрили і так обділених долею малюків люди, які чи то позбавлені здорового глузду, чи просто не розуміли, що роблять.

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG