Доступність посилання

ТОП новини

Жінки – головні годувальниці у 40% родин США


Гайді Парсонс – мати, дружина та успішна бізнесвумен. Її чоловік – масажист-терапевт.

«Вже майже вісім років я приношу додому більше грошей», – говорить Гайді.

Відповідно до нового звіту, оприлюдненого дослідницьким центром Пью, така рекордна кількість жінок-годувальниць є наріжним каменем, який значною мірою міняє динаміку та уклад сучасної американської родини. Для порівняння – у Канаді жінки заробляють більше у 18 % родин, в Європі – лише у кожній десятій родині.

«Я одинока працююча мама, я самостійно вирощую трьох доньок», – каже Меґґі Ромін.

Марша Ґрекко – основна годувальниця родини вже протягом 21-го року.

«Мінус такої ситуації у тому, що у тебе постійне відчуття провини, що не можеш провести достатньо часу з дітьми, все встигнути просто неможливо», – каже жінка.

Президент компанії «Медіа для працюючих мам» Керол Еванс каже, що суспільство поки що не встигає за цією тенденцією.

«В цій країні дуже не вистачає базової системи підтримки, якої дуже потребують жінки, які працюють та мають родину», – розповідає Керол.

Минулого року жінки заробляли на 20% менше чоловіків, які виконували ту ж роботу. А витрат у них більше. Американські родини витрачають понад п’яту частину прибутку на оплату дитсадочка чи няні. У Франції ж ці витрати частково покриває уряд, допомагають родині. У результаті – на ці потреби йде лише 10 відсотків сімейного прибутку.

У США, на відміну від Франції чи Канади, жінкам не гарантовано оплачувану декретну відпустку. США – одна з лише трьох країн світу, де немає оплачуваної відпустки по догляду за дитиною. Дві інші – Свазіленд та Нова Гвінея.

«У нас відбувається криза через бездіяльність Конгресу», – відзначає Керол.

Вона додає – з такою кількістю жінок, які сьогодні не лише ставлять обід на стіл, але і заробляють на нього, настав час для суспільства прокинутись та підтримати представниць «слабкої статі» та їхні родини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG