Доступність посилання

ТОП новини

Україна повертається на ринки Африки, Азії і Латинської Америки – Кожара


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Україна відкрита до співпраці з країнами Африки, Азії і Латинської Америки, чиї ринки втратила після розпаду СРСР. Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ Леонід Кожара під час зустрічі з послами цих держав, які працюють в Україні за сумісництвом.

Міністр Кожара нагадав дипломатам, що за доби існування СРСР Україна виробляла понад 16 відсотків ВВП Радянського Союзу, у військово-промисловому комплексі її частка у ВВП досягала 35 відсотків.

«Це робить потенціал України достатньо високим. Ми хочемо відновлювати співробітництво у ваших країнах, існує достатньо високий потенціал для розвитку нашої співпраці. Тим більше, що Україну і держави, які ви представляєте, пов’язують багаторічні узи дружби, взаєморозуміння і взаємовигідної співпраці», – наголосив Кожара у виступі перед послами.

Він також зазначив, що за умов модернізації промисловості і транспортної інфраструктури у багатьох країнах Африки і Латинської Америки Україна готова надати свої товари і послуги. За словами міністра, така співпраця «сприятиме зростанню взаємного товарообігу і у підсумку – зростанню добробуту наших народів».

Україна також сподівається, що країни Африки, Азії і Латинської Америки підтримають її намір стати тимчасовим членом Ради безпеки ООН, вважає глава МЗС Кожара.
XS
SM
MD
LG