Доступність посилання

ТОП новини

«Іванова хотіла стати «чмом», вона ним і стала» – Хряков про журналістку


«Ні агресії проти журналістів» – донецькі медійники підтримали колегу у суді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00

«Ні агресії проти журналістів» – донецькі медійники підтримали колегу у суді

Донецьк – Донецькі журналісти об’єдналися у соціальній мережі під гаслом «Ні агресії проти журналістів». Близько 10 кореспондентів прийшли у вівторок в апеляційний суд Донецької області з листівкою із таким надписом, щоб підтримати колегу Ганну Іванову. Цього дня вона, по суті, виграла справу проти голови ГО «Комітет виборців Донбасу» Олександра Хрякова, який півроку тому привселюдно обізвав її лайливим словом «чмо». Завтра журналісти планують прийти і на судове засідання до Ігоря Ткаченка, фотографа, який уже п’ять років судиться з директором стадіону – той вдарив кореспондента в обличчя.

Журналісти пояснюють, що прояв агресії проти представника цієї професії став поганою тенденцією останнім часом. Тож ця дводенна акція є проявом солідарності не лише з місцевими журналістами, але й із київськими. Адже багато хто згадував про те, як у Києві під час мітингу побили Ольгу Сніцарчук, кореспондентку «5 каналу».

Журналісти – це люди, які стоять на сторожі суспільства і готові його захищати
Катерина Яковленко
Власна кореспондентка газети «День» Катерина Яковленко у коментарі Радіо Свобода розповіла: «Я прийшла підтримати журналістку порталу «Остров», тому що вважаю, що взагалі не можна неправильно висловлюватися стосовно жінки або чоловіка. Бо ми знаємо, що нещодавно побили жінку, теж журналіста. І це теж є частиною агресії. Ми вирішили підтримати нашу журналістку на місцевому рівні і бути солідарними з тими, хто підтримує журналістів у Києві. Треба показати, що журналісти – це не просто люди, які виконують обов’язки, а це люди, які стоять на сторожі суспільства і готові його захищати».

Суд постановив сплатити Ганні Івановій 500 гривень морального відшкодування. Сама Ганна Іванова зазначила, що задоволена підтримкою колег і рішенням Феміди.

«Я досягла, чого хотіла, ця фраза визнана зневажливою, такою, яка принижує честь і гідність, – зауважила вона. – Так, суд не змусив його вибачитися переді мною. Однак, наскільки я розумію, було якесь рішення суду, що людина може вибачатися лише зі власної волі».

«Це особисто вам, Радіо Свобода»

Відповідач, голова ГО «Комітет виборців Донбасу» Олександр Хряков, виходячи з суду, теж поспілкувався з журналістами. Він запевняв, що облаяв не лише Іванову, а всіх присутніх.

Іванова хотіла стати «чмом», вона ним і стала
Олександр Хряков
«Тут нема судового рішення, це спроба компромісу, – зауважив він. – Виходить, як Іванова хотіла стати «чмом», я можу її привітати, вона ним і стала, це вже за рішенням суду».

На запитання Радіо Свобода, чи збирається він оскаржувати рішення суду, Хряков відповів: «Я можу вам особисто порадити стати поруч за Івановою, подивитися той ролик, де я вам давав інтерв’ю, пам’ятаєте, на вокзал, потяг, і до такої-то матері. Це особисто вам, Радіо Свобода».

Адвокат журналістки Тетяна Іванова завтра буде також захищати у суді Ігоря Ткаченка, фотокореспондента, якого п’ять років тому побив директор донецького стадіону «Олімпійський». Колеги також планують підтримати фотокора продовженням акції.

Треба доводити свою правоту не лише в суді, але й на акціях. Казати, що ми є, і що з нами треба рахуватися
Ігор Ткаченко
Ігор Ткаченко у коментарі Радіо Свобода пояснив: «Я радий, що колеги нарешті зрозуміли, що виконання закону лежить у наших руках. Треба щось робити, бо журналістів просто б’ють і не дотримуються стосовно них ніяких законів. Треба доводити свою правоту не лише в суді, але й на акціях. Казати, що ми є і що з нами треба рахуватися».

Судовий розгляд справи Ігоря Ткаченка йде у різних інстанціях уже впродовж 5 років. Зараз справу повернули до Київського районного суду міста Донецька.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG