Доступність посилання

ТОП новини

Ліки не доходять до хворих на туберкульоз з вини місцевих органів – Ханюков (ВІДЕО)


Ліки не доходять до хворих на туберкульоз з вини місцевих органів влади – Ханюков
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:18:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Усі регіони України на 100% забезпечені протитуберкульозними препаратами і навіть створений резерв препаратів. Якщо препарати не доходять до хворих, то «питання лежить у відповідальності керівників закладів охорони здоров’я і керівників територіальних управлінь охорони здоров’я», сказав Радіо Свобода перший заступник голови Державної служби України з питань протидії соціально небезпечним захворюванням Євген Ханюков.

На запитання Радіо Свобода про те, чим можна пояснити скарги хворих на відсутність ліків у тубдиспансерах, чиновник відповів: «Є різні рівні відповідальності, і Державна служба повністю виконала завдання із повного забезпечення ліками хворих на туберкульоз. Я припускаю, можливо, є певні недоліки стосовно дисциплінованості у регіонах, стосовно вчасного розподілу з обласного диспансеру до інших територіальних закладів».
«Я тижнями ходив з діркою у спині, а лікарі не допомагали» – хворий на туберкульоз
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:40 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Євген Ханюков наголосив: «Чинне законодавство не дозволяє продавати через інтернет ліки взагалі й протитуберкульозні препарати, зокрема. Специфічні протитуберкульозні ліки навіть не продаються в аптеках (а розподіляються централізовано – ред.), а продаються ліки тільки широкого спектру дії. Тому продаж через інтернет – це порушення законодавства. Це має відстежувати Державна служба з контролю лікарських засобів».

Тим часом сьогодні прем’єр Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров’я розробити наступний етап програми державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування онкологічних захворювань, туберкульозу та СНІДу. «Це найбільш соціально значущі захворювання, і в їхньому лікуванні треба навести лад», – зазначив прем'єр.

Глобальний фонд з боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією надає Україні кошти на ліки для хворих на туберкульоз. Загальний транш до 2016 року складе 95 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG