Доступність посилання

ТОП новини

Рішення про туристичний податок має ухвалити спеціальна рада – Клименко


Олександр Клименко
Олександр Клименко
Остаточне рішення про запровадження в Україні туристичного податку має ухвалити спеціальна рада. Про це сьогодні в Кабміні заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, коментуючи iнiцiативу запровадження додаткового туристичного збору для українців, що виїжджають за кордон.

«При міністерстві доходів і зборів була сформована інвестиційна рада, куди увійшли провідні фахівці і власники бізнесу із різноманітних галузей економіки. Буде цілком правильно, коли вони дадуть оцінку, а міністерство вислухає їх глибоке бачення, а далі ухвалить відповідне рішення», – пояснив міністр.

За його словами, інвестиційна рада збереться вже цього місяця.

Як писало напередодні видання «Коммерсант-Украина», 3 червня на закритому засiданнi українського уряду голова Державного агентства з питань туризму i курортiв Олена Шаповалова запропонувала ввести податок розмiром 1% вiд мiнiмальної зарплати для всiх громадян України, що виїжджають вiдпочивати за кордон. Одержанi кошти Держагентство планує витратити на розвиток туристичної галузi.

Голова пiдкомiтету з питань оподаткування непрямими податками (окрiм акцизного податку) парламентського комiтету з питань податкової і митної полiтики Сергiй Терьохiн заявив, що iдею про збiр 1% податку з українцiв, що виїжджають у вiдпустку за кордон, неможливо реалiзувати. «Iдея ця не нова. Коли ухвалювали Податковий кодекс, деякi депутати з нинiшньої бiльшостi вже подавали щось подiбне, але цi пропозицiї було відхилено», – сказав Терьохiн.
XS
SM
MD
LG