Доступність посилання

ТОП новини

Влада Криму не може ухвалювати рішення про заборону «Хізб ут-Тахрір» – Могильов


Анатолій Могильов
Анатолій Могильов
Прем’єр-міністр Криму Анатолій Могильов заявляє, що заборона кримського осередку «Хізб ут-Тахрір» не є прерогативою влади Криму. Про це Могильов заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Щодо «Хізб ут-Тахрір», то ця структура має свої певні вимоги, ми їх вивчатимемо і ухвалимо рішення. Але ця організація заборонена в багатьох країнах світу. Тому це питання влади – визначатися, які думки вони висловлюють і які ідеї вони переслідують. Ухвалювати рішення про заборону – це не прерогатива влади Криму. Ми можемо лише ініціювати це питання, але ще цього не робили», – сказав Могильов.

Коментуючи сьогоднішній мітинг у Сімферополі, організований «Хізб ут-Тахрір», який провели попри заборону суду, голова Ради міністрів Криму зауважив, що організатори цієї акції будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

«Якщо хтось проводив такий мітинг попри заборону, він за це понесе відповідальність. Організатори цього мітингу будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Це однозначно, навіть питань немає… Якщо там не порушувався громадський порядок, не порушувалися норми поведінки, це не впливало на життя міста, то просто буде складений адмінпротокол, і вони за це будуть відповідати», – сказав Могильов.

Сьогодні в Сімферополі близько двох тисяч осіб взяли участь у мітингу, організованому кримськими представниками міжнародного ісламського руху «Хізб ут-Тахрір».

Мітинг пройшов попри заборону суду, а також попередження управління Державної служби з надзвичайних ситуацій про знайдений на запланованому місці акції снаряд. Мітинг «Одна умма (мусульманська громада) – один прапор» був присвячений річниці падіння халіфату. Учасники мітингу заявили, що лише відновлення світової ісламської держави – халіфату – може захистити права мусульман.
XS
SM
MD
LG