Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд продовжив утримання під вартою звинувачених у «Болотній справі»


Біля будинку суду в Москві, 6 червня 2013 року
Біля будинку суду в Москві, 6 червня 2013 року
Суд у столиці Росії Москві сьогодні постановив залишити під досудовим арештом іще на шість місяців десять із дванадцяти звинувачених через масові заворушення й сутички з поліцією під час опозиційної демонстрації на Болотній площі міста 6 травня минулого року, напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії.

Іще одній зі звинувачених на той же термін, до грудня, продовжили термін домашнього арешту, й іще іншій – термін перебування під підпискою про невиїзд.

Сьогодні в Москві за зачиненими дверима почалися попередні судові слухання в одній із так званих «Болотних справ» щодо 12 з загалом 28 звинувачених за статтями Кримінального кодексу Росії про заклики до масових заворушень, участь у масових заворушеннях і про застосування насильства щодо представника влади. Це перший масовий процес у «Болотній справі».

Двох із 28 звинувачених уже засудили до позбавлення волі на чотири з половиною і на два з половиною роки, слідство у справах інших іще триває.

Під час подій 6 травня 2012 року на Болотній площі в центральній частині Москви масова опозиційна демонстрація переросла в сутички з поліцією. Тоді затримали понад 400 людей. Опозиція заявляє, що сутички стали наслідком спланованої провокації з боку влади, і називає «Болотну справу» сфабрикованою за політичними мотивами.
XS
SM
MD
LG