Доступність посилання

ТОП новини

Янукович говорив у Сербії про євроінтеграцію (ВІДЕО)


Віктор Янукович (л) і Томислав Николич (п), Белград, 6 червня 2013 року
Віктор Янукович (л) і Томислав Николич (п), Белград, 6 червня 2013 року
Президент Віктор Янукович у перебігу візиту до Сербії разом із президентом цієї країни Томиславом Николичем приділив у четвер значну увагу європейській інтеграції обох держав.

«Для України цікавий успішний досвід Сербії у її відносинах із Європейським союзом. Ми будемо продовжувати активний діалог із сербською стороною, спрямований на взаємну підтримку на євроінтеграційному шляху», – заявив він журналістам після переговорів.

Його сербський колега теж наголосив, що «обидві країни здійснюють максимальні зусилля для виконання всіх умов, щоб європейський шлях став реальністю в найкоротший можливий термін».

Про те, що обидва президенти, «беручи до уваги стратегічний вибір двох країн, європейську орієнтацію і цілі, висловили задоволення прогресом, досягнутим Україною і Сербією у відносинах із ЄС», ідеться і в їхній спільній заяві. «У зв’язку з цим президенти підкреслили важливість на даному етапі для України – укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення поглибленої і всеохопної зони вільної торгівлі, а для Сербії – визначення дати початку переговорів про вступ до ЄС», – заявили голови держав.

Президенти України і Сербії зустрілися у Белграді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00
Вони домовлялися про активізацію двосторонніх відносин. Також у перебігу візиту була підписана низка міжурядових документів про співпрацю в таких галузях, як залізничний транспорт, туризм, карантин і захист рослин, освіта і культура.

Президенти також понагороджували одне одного державними нагородами своїх країн: Янукович отримав «Орден Республіки Сербія», а Николич український орден «За заслуги» I ступеня.

Також у четвер у Києві народним депутатам роздали текст звернення президента до Верховної Ради, в якому цілий окремий розділ присвячений тому, що Росія є стратегічним партнером України, з яким Київ поглиблює співпрацю в усіх площинах міжнародного життя, і що відносини з Росією є пріоритетним напрямом зовнішньої політики української держави.
XS
SM
MD
LG