Доступність посилання

ТОП новини

Батьків просять повідомляти про порушення у місцях оздоровлення дітей


Санепідемслужба просить батьків повідомляти про порушення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:15:45 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Державна санепідемслужба просить батьків повідомляти про порушення у закладах, де оздоровлюються діти.

«Санепідемслужба провела перевірки усіх закладів оздоровлення дітей і надала свої висновки. Але якщо у закладі допускаються порушення, то просимо батьків повідомляти про них. Ми наглядаємо за дотриманням належних умов, але ми не можемо проводити позапланові перевірки. Саме звернення батьків є підставою для проведення позапланової перевірки», – сказав Радіо Свобода перший заступник голови Держсанепідемслужби України Олександр Кравчук.

Також Держепідемслужба радить батькам перед тим, як відправити дитину на оздоровлення, поцікавитися, чи має заклад усі необхідні дозволи і документи, що засвідчують його відповідність можливості здійснювати оздоровлення.

«У залежності від типу закладу існують різні форми документів, що підтверджують можливість роботи цього закладу. Санаторій, зокрема, повинен мати ліцензію на право здійснення медичної практики. На підставі цього санепідемстанція проводить обстеження закладу і видає дозвіл на відповідність санітарному законодавству та висновок санекспертизи про його відповідність. Цей документ є у керівництва санаторію і має бути пред’явлений на першу вимогу. Раджу батькам перед тим, як відправляти дітей на оздоровлення, перевіряти, чи має санаторій відповідні документи та дозволи. Було б добре, щоб ці документи розміщалися на сайтах закладів», – сказав Олександр Кравчук.

На запитання Радіо Свобода, чи мав усі відповідні дозволи кримський санаторій «Юність», де через обвал балкона загинула дівчинка, перший заступник голови Держсанепідслужби України сказав: «Корпус санаторію, де загинула дитина, був закритий ще з 2006 року. Більше того, коли місцева санепідемслужба перевіряла санаторій «Юність» у квітні цього року, то цей корпус був закритим. Тому тут вся відповідальність лежить на керівництві санаторію, яке заселило у цей корпус дітей».

Десятирічну Діану Сідельник поховали у Львові 6 червня. Міська влада запевняє, що мати сама придбала путівку в агента-посередника. У Криму працює комісія МОЗ, у підпорядкуванні якого перебуває санаторій. Триває слідство.
XS
SM
MD
LG