Доступність посилання

ТОП новини

У Києві оголосили надзвичайну ситуацію вже на 11 схилах (ФОТО)


У Києві оголосили надзвичайні ситуації регіонального рівня через зсуви ґрунту на 11 схилах. Це рішення ухвалила в п’ятницю комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міської адміністрації. На думку членів комісії, зсуви створюють потенційну загрозу життєдіяльності міста, а тому їхні наслідки потребують негайної ліквідації.

До переліку територій зі статусом надзвичайної ситуації комісія з питань техногенно-екологічної безпеки віднесла такі: біля озера Глинка у Печерському районі, на вулиці Академіка Кащенка, 154 (Мишоловська балка) та садиб на вулиці Адмірала Ушакова в Голосіївському районі, поблизу Фролівської гори в Подільському районі, біля Батиєвої гори на розі вулиць Локомотивної та Краснодонської в Солом’янському районі, на розі вулиць Провідницької та Радісної (Солом’янський район), в Учбовому провулку, 7 в Голосіївському районі, поблизу Петрівського яру між територіями ГБК «Вільний» (вулиця Кудрявська, 39) та ГБК «Сигнал» (вулиця Петрівська, 32–34) в Шевченківському районі, на території Олександрівської клінічної лікарні, в районі Совських ставків на вулиці Радченка, що на Солом’янці. Зазначений статус отримали й окремі ділянки схилів Дніпра від Володимирської гірки до Печерського ландшафтного парку.

Процеси можуть розвиватися, якщо не вжити термінових заходів для зміцнення схилів. На думку директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитра Новицького, така ситуація створює потенційну загрозу для життєдіяльності столиці.

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов доручив негайно розпочати протизсувні роботи, однак достатніх коштів у міському бюджеті немає. У першу чергу такі роботи будуть здійснюватися на територіях, де є автомобільні шляхи й заклади охорони здоров’я.

Надання статусу надзвичайної ситуації регіонального рівня цим ділянкам надає можливість Києву звернутися до уряду задля додаткового фінансування відновлювальних робіт.
XS
SM
MD
LG