Доступність посилання

ТОП новини

У Хмельницькому відбулася акція «Вставай, Україно!», наступна – в Миколаєві


У Хмельницькому в неділю відбулася чергова акція всеукраїнської опозиційної кампанії «Вставай, Україно!».

Мітинг і марш у центрі міста відбулися під проводом лідерів опозиційних фракцій у Верховній Раді Арсенія Яценюка («Батьківщина») і Олега Тягнибока («Свобода»). Лідера фракції УДАР Віталія Кличка не було, як і понад тиждень тому на такій же акції в Донецьку.

Яценюк, зокрема, повідомив журналістів, що наступна акція «Вставай, Україно!» відбудеться в Миколаєві. Але, як виглядає з повідомлень прес-служб партій «Батьківщина» і «Фронт змін», яку Яценюк очолює, він не сказав, коли саме це має статися.

За даними «Батьківщини» і «Фронту змін», в акції взяли участь понад п’ять тисяч осіб. Прес-служба «Свободи» заявила, що учасників було близько восьми тисяч.

Міліція ж назвала число демонстрантів в одну тисячу вісімсот.

За повідомленням служби зв’язків із громадськістю управління Міністерства внутрішніх справ у Хмельницькій області, акція відбулася без єдиного порушення громадського порядку.

Правоохоронці особливо наголосили, що подбали про додаткові заходи безпеки для працівників засобів інформації, які висвітлювали акцію, роздавши їм спеціальні яскраві жилети з написом «Преса».
XS
SM
MD
LG