Доступність посилання

ТОП новини

Дівчину, яку побив Ландік, звинувачують у проституції


Марія Коршунова
Марія Коршунова
Луганськ – Побиту Романом Ландіком Марію Коршунову звинувачують у поширені порнографії та проституції. Із відповідною заявою до міліції звернулася представник громадської організації «Громадський контроль». Водночас, адвокат Коршунової називає ці звинувачення абсурдом і запевняє, що не існує навіть еротичних фотографій із зображенням його підзахисної.

Адвокат Марії Коршунової Володимир Раков усі звинувачення на адресу своєї підзахисної називає безпідставними. Сама ж Марія Коршунова, каже її адвокат, сприймає закиди про проституцію і поширення порнографії із жартом.

«Вона позитивно налаштована. Каже: «спасибі за рекламу». Це явна брехня, абсолютно безпідставні факти», – говорить Раков.

На зауваження, що в інтернеті можна знайти фотографії із зображенням оголеної дівчини, яка дуже схожа на Марію Коршунова, її адвокат відповів: «По цьому питанню я вам нічого не можу сказати, тому що не знаю. Не запитував її особисто. А що стосується розмежування еротики і порнографії, у цьому питанні може бути проведена експертиза, яка скаже, наскільки те чи інше зображення несе певні ознаки».

При цьому Володимир Раков переконує, що не зустрічав в інтернеті навіть еротичних фото Марії Коршунової.

Фотографії відправлять на експертизу

Із заявою до міліції звернулася голова громадської організації «Громадський контроль» Тетяна Коструб. Саме вона звинувачує Марію Коршунову у проституції та поширені порнографії. Цю інформацію Радіо Свобода підтвердила прес-секретар обласного управління МВС Тетяна Погукай. За її словами, громадська активістка принесла у міліцію фотографії з інтернету, на яких нібито зображена оголена Марія Коршунова. Фотографії відправлять на експертизу у Донецьк, пояснила Тетяна Погукай.

«Ті матеріали, які вона надала, відправлять у донецький інститут, щоб зробили висновок – належать вони до категорії порнографічних чи ні, а потім уже на основі висновків будуть ухвалювати рішення. Фотографії з інтернету, ті фотографії, коли була ситуація з Ландіком. Їх уже надавали і говорили, що ці фотографії розміщені в інтернеті», – каже прес-секретар управління МВС Луганщини.

Що ж до звинувачень у проституції, то тут експертизи не проведеш – потрібно ловити на гарячому, наголошує Тетяна Погукай.

«Для того, щоб задокументувати, що людина займається проституцією, потрібно виявити, що її купують, що їй платять, як то кажуть, впіймати на гарячому».

«Громадський контроль» – організація, яку не знайти

«Громадський контроль» – організація у Луганську маловідома. Знайти чинний телефонний номер та інші реквізити в інтернеті Радіо Свобода так і не вдалося. Колишній юрист та перший заступник голови всеукраїнської організації «Громадський контроль» Валерій Потапенко розповів Радіо Свобода, що нині про діяльність організації йому нічого не відомо.

«Я не бачу, щоб вони щось десь робили. У мене таке враження, що повна тиша. Василя Волгу посадили, а все трималося на ньому», – розповів Валерій Потапенко.

У грудні 2012 року за заявою Романа Ландіка відкрите кримінальне провадження відносно Марії Коршунової. Роман Ландік доводив, що Марія Коршунова завдала йому тілесних ушкоджень. Згодом кримінальне провадження припинили.

19 січня 2012 року Ленінський районний суд Луганська засудив Ландіка до трьох років позбавлення волі з відстрочкою на два роки за побиття Коршунової, що сталося 4 липня 2011 року. Його звільнили з-під варти у залі суду.

27 червня Апеляційний суд Луганської області залишив чинним вирок суду. Зараз Романа Ландік чекає на розгляд свої касації у Вищому спеціалізованому суді із розгляду цивільних і кримінальних справ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG