Доступність посилання

ТОП новини

Результати виборів у 5 проблемних округах могли встановити із записів веб-камер – депутат Швайка


Дані відеоспостереження давали можливість встановити результати виборів у п’яти мажоритарних округах, де ЦВК не змогла цього зробити. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив член парламентської комісії з розслідування порушень на виборах-2012, народний депутат від «Свободи» Ігор Швайка.

«Мільярд гривень викинули на ці камери спостереження. Для чого існували веб-камери на дільницях? Не лише для того, щоб онук діду передав привіт, помахавши ручкою. Після закриття дільниць ці камери працювали в режимі запису і збереження всіх тих матеріалів. Отже, в комісії ми знайшли дані, як різняться протоколи щодо двох округів. Робота це, звичайно, марудна і копітка. Але це і є робота ЦВК і органів, які розслідують порушення», – наголосив Ігор Швайка.

На його думку, встановлюючи підсумки виборів за допомогою відеозаписів, ЦВК могла б вийти за межі встановленого строку. Але це краще, ніж невстановлення результатів виборів взагалі.

Минулого тижня голова Верховної Ради Володимир Рибак оголосив про припинення роботи тимчасової слідчої комісії з питань розгляду фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року.
XS
SM
MD
LG