Доступність посилання

ТОП новини

У Франції через страйк цивільної авіації скасовано до 2 тисяч рейсів


У Франції страйк членів кількох профспілок, що захищають інтереси працівників цивільної авіації, призвів до скасування близько 1,8 тисячі авіарейсів. Авіадиспетчери протестують проти планів Євросоюзу створити єдиний європейський авіапростір.

До дня страйку перевізників попросили вдвічі скоротити кількість рейсів, які обслуговують найбільші французькі міста. Проти планів керівництва ЄС протестують, зокрема, працівники авіаліній EasyJet, Lufthansa, Ryanair, British Airways і Air France. Страйкарі прогнозують, що їхній протест триватиме кілька днів.

Очікується, що вже у середу французьких колег підтримають представники профспілок цивільної авіації інших країн-членів ЄС.

Плани Єврокомісії про створення єдиного авіапростору мають на меті централізацію контролю над авіапотоками, що збільшить пропускну здатність регіону, а також скоротить видатки на цю галузь. Зараз авіакомпаніям доводиться погоджувати свій маршрут із кожною країною ЄС окремо.

За даними з електронного табло аеропорту «Бориспіль», скасовано три ранкові рейси з та до Парижа авіакомпаній Air France, Delta Air Lines та МАУ. Щодо вечірніх рейсів цих авіакомпаній повідомлень про скасування поки не оприлюднено.
XS
SM
MD
LG