Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Туреччини: законний протест використали деструктивні сили (ФОТО)


Реджеп Тайїп Ердоган виступає перед парламентарями від своєї Партії справедливості і розвитку, Анкара, 11 червня 2013 року
Реджеп Тайїп Ердоган виступає перед парламентарями від своєї Партії справедливості і розвитку, Анкара, 11 червня 2013 року
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив сьогодні, що з демонстрацій, які спалахнули майже два тижні тому, скористалися сили з деструктивними політичними планами.

Виступаючи перед парламентарями у столиці Анкарі, він заявив, що це були «зусилля з метою спотворити образ Туреччини, які є частиною систематичного плану».

За його словами, не слід плутати демонстрантів із «законними» вимогами і тих, хто хоче завдати шкоди економіці країни, вдаючись до вандалізму і перешкоджаючи роботі муніципальних і приватних компаній в Анкарі і Стамбулі

Ердоган також закликав демонстрантів звільнити площу Таксім у Стамбулі, місце головних практично невпинних останніми днями протестів, і сусідній парк Таксім-Ґезі.

Сьогодні вранці у Стамбулі поліція з застосуванням подразливого газу, шумових гранат і водометів почала витискати демонстрантів із площі Таксім, сталися сутички. Нині площа практично порожня, демонстранти лишаються в парку.


Акції, які почалися 31 травня як протест проти плану ліквідації невеликого парку Таксім-Ґезі у Стамбулі, переросли в політичні виступи з вимогою відставки прем’єра і уряду і поширилися на десятки інших міст країни. У сутичках демонстрантів і поліції поранені кілька тисяч людей, із протестами також пов’язують смерть принаймні трьох людей.
XS
SM
MD
LG