Доступність посилання

ТОП новини

Рибака зобов’язали вилучити депутатські посвідчення у Балоги і Домбровського


Окружний адміністративний суд Києва 11 червня зобов’язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення у народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Юрія Кармазіна, який раніше ініціював справу щодо цих двох парламентарів.

За словами Кармазіна, також передбачено вилучення карток для голосування та нагрудних знаків. У позовній заяві Кармазіна зазначалося, що «саме голова Верховної Ради зобов’язаний вжити всіх вичерпних заходів для забезпечення роботи парламенту відповідно до вимог законодавства та унеможливити у Верховній Раді України здійснення Домбровським та Балогою повноважень народних депутатів України, оскільки вони не мають відповідного статусу».

У партії «Єдиний центр» (лідер якої Віктор Балога є братом Павла Балоги) рішення Окружного адмінсуду назвали «виконанням політичного замовлення влади». «Звертаємо увагу громадськості на підкилимний характер судового засідання Окружного адміністративного суду Києва щодо повноважень Павла Балоги та Олександра Домбровського, без залучення останніх для відстоювання своїх законних інтересів», – йдеться у повідомленні прес-служби.

8 лютого Вищий адміністративний суд України позбавив Балогу і Домбровського депутатських повноважень. Підставою для цього став позов екс-депутата Кармазіна, який заявив про фальсифікацію виборів в округах, де обиралися Балога і Домбровський.

14 лютого голова Верховної Ради Рибак повідомив, що направив до Конституційного суду подання щодо відповідності Основному закону рішення ВАСУ про позбавлення Балоги і Домбровського повноважень.

Опозиція називає рішення суду щодо Балоги і Домбровського неправомірним.
XS
SM
MD
LG